69,90

Als een van de weinige merken ter wereld heeft PiMPLEPARK zich bij de oprichting al geconcentreerd op de ontwikkeling van tafeltennisrubbers en tafeltennisbladen die perfect harmoniëren met de plastic bal. Met de Castro verschijnt het tweede blad van het Duitse merk na de Murus. Castro is een woord van de Romaanse talen en vindt zijn oorsprong in het Latijnse castrum, de term voor een fort.

De ontwikkelaars van PiMPLEPARK hadden een duidelijke visie voor dit blad: de Castro zou een veilig fort voor de speler moeten zijn. Als logische consequentie is dit blad een zeer gecontroleerd maar relatief snel defensief frame, dat we zouden classificeren in de categorie Def+ to All.
In tegenstelling tot de Murus gebruikt de Castro geen materialen zoals koolstof of arylaat. Het is een massief hout met een relatief ongebruikelijke fineerstructuur: het blad bestaat uit negen perfect op elkaar afgestemde houtfineersoorten.

De Castro biedt een zeer hoge controle met een middelhoge balstuit. De goed gecoördineerde fineren zorgen voor een zeer goede spin-ontwikkeling en geweldige balfeedback. Het frame is vrij van trillingen en minimaal topzwaar.

In principe is de Castro geschikt voor de volgende twee manieren van spelen en is speciaal voor hen ontwikkeld:

Storende spelers aan tafel met noppen

In het storende spel dicht bij de tafel met lange noppen (bij voorkeur in de os-versie) overtuigt de Castro met onaangename stopblokken en uitstekende aanvalsmogelijkheden met de lange noppen. Door de goede spinontwikkeling en de voldoende hoge snelheid slagen spinrijke tegenaanvallen zeer veilig met de puistjes aan de binnenkant. De drukduw kan ook met grote precisie en zeer gevaarlijk worden gebruikt. Natuurlijk is de Castro perfect te combineren met de twee door PiMPLEPARK ontwikkelde puistjes Cluster en Wobbler, maar andere lange noppen zijn natuurlijk ook bij uitstek geschikt.
Moderne verdedigende spelers in lange verdediging met veel offensieve acties

Dankzij de hoge stuurwaarden bij voldoende hoge snelheid is de Castro ook voor moderne verdedigende spelers een interessant alternatief. Bij het verdedigen van de tafel overtuigt het blad door zijn enorme spin-ontwikkeling. Zowel klassieke noppenrubbers zoals de Joola Topspin C of de PiMPLEPARK Epos in dunne sponsuitvoeringen kunnen worden gebruikt, maar ook klassieke lange noppenrubbers zoals de TSP Curl P1 R.
Aan tafel overtuigt de Castro met de extreem goede balfeedback, vooral in het blokspel. Blokballen kunnen veilig worden gebruikt en geplaatst ter voorbereiding op je eigen tegenaanval.

In tegenstelling tot de Murus is de Castro de wat defensieve variant, die ook zonder carbon heel goed harmonieert met lange noppen. De Castro is verkrijgbaar met rechte en concave greepvormen. Met iets minder dan 95 gram is de Castro niet bepaald een lichtgewicht, maar dit is geen probleem gezien het feit dat de meeste spelers dit blad combineren met een ossennokje of een heel dun noppenrubber aan de achterkant van de hand.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , Tag: