69,90

Als een van de weinige merken ter wereld heeft PiMPLEPARK zich bij de oprichting al geconcentreerd op de ontwikkeling van tafeltennisrubbers en tafeltennisframes die perfect harmoniëren met de plastic bal. Met de Impetus wordt het eerste offensieve frame van het Duitse merk met succes in massa geproduceerd vanaf het idee tot de uiteindelijke implementatie en marktrijpheid.

Impetus komt uit het Latijn en betekent aanval. Nadat de eerste drie bladen een veel defensievere oriëntatie hadden, zou het eerste offensieve blad met de Impetus moeten worden ontwikkeld. Het doel van de ontwikkeling was om een ​​snel, gevoelig en licht offensief blad te creëren, dat zowel geschikt is voor topspin-spelers als voor spelers met korte puistjes.

De PiMPLEPARK playtesters hebben veel verschillende combinaties getest om een ​​snel, spinvriendelijk, maar ook licht blad te ontwikkelen. De momenteel populaire inner-carbon constructie bleek de beste combinatie. Op het lichte en spinvriendelijke balsa-kernfineer zijn twee zeer dunne koolstoflagen geplaatst.

De fineerstructuur in detail:

Kernfineer van 5,2 mm dikke balsa
twee interne dunne lagen koolstof
twee 1,0 mm dikke Ayous fineren
Buitenfineer gemaakt van 0,4 mm dik Koto-fineer
De Impetus is speciaal ontwikkeld voor aanvallende spelers:

Aanvallende topspin-speler

Klassieke aanvallende spelers die handelen met snelle, harde topspins en schoten zullen de Impetus waarderen. Hoewel het blad snel en direct is, biedt het ook een enorme spin-ontwikkeling wanneer het zeer tangentieel raakt. In termen van basisoriëntatie is het blad echter duidelijk ontwikkeld voor die aanvallende spelers die meer op snelheid dan op spin vertrouwen.

Agressieve spelers met korte noppen dicht bij de tafel

Zelfs spelers met korte nopen zullen dol zijn op de Impetus. De combinatie van balsa en carbon maakt het blad snel, direct en biedt een goede stoot voor harde counter- en blockballen en harde slagen.

Bij passief spel geeft de Impetus ook geweldige feedback dankzij de interne koolstofvezels. Vooral het blok- en tegenspel is erg leuk met noppenrubbers, maar ook met korte noppen. Het blad is misschien iets te snel voor de combinatie met lange noppen en is alleen geschikt voor spelers met een hoog niveau van basisbeveiliging aan de noppenkant.

Met een gewicht van ruim onder de 80 gram is de Impetus aangenaam licht en ook nog eens zeer goed uitgebalanceerd. De donkere handgreep in combinatie met het lichte buitenfineer straalt een tijdloze elegantie uit. Ook de afwerking overtuigt over de hele linie. De licht afgeschuinde randen zorgen voor een prettig gevoel in de hand.

Impuls: je aanvallende spel kan beginnen!

De details op een rij:

Gewicht: ongeveer 75g
Lengte racketblad: 15,8 cm
Breedte van het vleermuisgezicht: 15,0 cm
Racketgezichtsdikte: 8,3 mm
Structuur: vijf houtfineer en twee lagen koolstof

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , Tag: