Vanaf  36,90

Met de Bumper brengt het Duitse merk PiMPLEPARK de eerste korte noppen op de markt. Trouw aan het motto: “Van spelers voor spelers”, is dit rubber ook aangepast en geoptimaliseerd om te voldoen aan de behoeften van spelers onder het professionele niveau. Met dit rubber hebben de ontwikkelaars zich gericht op korte noppen, die zeer variabel kunnen worden gebruikt en in bepaalde gebieden bijna spelen als een noppenrubber, maar ook typische korte noppen-eigenschappen hebben.

De naam Bumper komt uit het Engels en betekent “bumper”. Dit moet de passieve eigenschappen van het rubber bij blokkering en tegenaanval benadrukken. Het rubber wordt geleverd met een middelharde spons en licht conisch gevormde, geribbelde en antislip noppen. Het is verkrijgbaar in sponsdiktes van 1,4 mm, 1,7 mm, 1,9 mm en max.

Voor controlebewuste spelers raden we de versies van 1,4 mm en 1,7 mm aan. Bij deze varianten overheerst de hoge mate van controle. Ondanks de moderne spons met een licht katapulteffect, kan de bumper overtuigen met een zeer veilig blokspel. Tegengestelde topspins kunnen relatief vlak worden geblokkeerd, waardoor het moeilijk is om snel te volgen. In ruil daarvoor kan de bal voor een zeer korte tijd worden neergelegd. Dankzij de antislip noppenkoppen kan als alternatief ook een spin-zware openingsflip worden gespeeld. Ook de defensieve eigenschappen zijn interessant. Vooral in de 1.4 mm-versie kun je met het rubber zeer platte en stekelige underspin-ballen spelen.

Voor aanvallende aanvallende spelers dicht bij de tafel raden we de 1,9 mm of max. versies aan. Hier dringt de moderne spons meer door en maakt zeer dynamische blokken en tegenballen evenals harde schoten mogelijk. De antislip puistjes zorgen voor een spin-opening vergelijkbaar met de binnenkant van een puistje, zodat de tegenstander in de war kan raken door de verschillende trajecten.

De bumper is ontwikkeld voor al die spelers die afhankelijk zijn van een variabel offensief spel met een breed scala aan technieken en die hun tegenstanders tot wanhoop willen drijven met constante veranderingen van snelheid, richting en ritme.

Artikelnummer: N/B Categorie├źn: , ,