Vanaf  32,90

De Pimplepark Epos is het eerste rubber dat is ontwikkeld door materiaalspecialist PiMPLEPARK. Dit rubber is speciaal ontwikkeld voor verdedigende en moderne allrounde spelers. Recente ontwikkelingen bij de toonaangevende tafeltennismerken laten zien dat nieuwe creaties bijna uitsluitend gemaakt worden voor snelle aanvallende spelers. Deze trend is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de Aziatische markt zo belangrijk is geworden voor de grote tafeltennismerken, terwijl de grote vraag naar langzame en middelsnelle materialen in Duitsland en Europa gewoon wordt verwaarloosd.

Met Epos wil PiMPLEPARK dit gat opvullen. Vooral sinds de introductie van de nieuwe plastic bal hebben veel verdedigende spelers en moderne allrounders het probleem gehad dat klassieke Japanse rubbers te traag zijn en te weinig spin creëren. De Epos lost dit probleem op! De toplaag heeft veel grip en is een beetje plakkerig, wat leidt tot een enorme spin, zelfs met de nieuwe plastic bal.

Dit bovenvel is gecombineerd met een moderne, zachte 36-38° spons met een licht ingebouwd snellijmeffect. In vergelijking met Duitse snellijmrubbers is dit effect echter minder uitgesproken. Het meest opvallende is dat het katapulteffect, dat vaak leidt tot verminderde controle, niet zo sterk is in dit rubber.

De Epos is verkrijgbaar met de volgende onderlagen: 1,0 mm, 1,4 mm, 1,7 mm en 1,9 mm. In deze uitvoeringen blijft de controle ondanks de moderne onderlaag voldoende hoog. De extreem gripvaste en licht plakkerige toplaag zorgt voor een zeer effectieve spinvariatie. Aanvallende slagen die erop gericht zijn de aanvallen van de tegenstander te verstoren, kunnen met hoge controle en voldoende snelheid worden gespeeld. Vooral bij het serveren en retourneren maakt het enorme spinpotentieel een zeer positieve impact.

De varianten van 1,7 mm en 1,9 mm bieden alle mogelijkheden voor een modern allround spel. Of het nu gaat om high-rotation openende topspins, blokken en tegenaanvallen, of smashes: de Epos combineert snelheid, controle en rotatie perfect.

PiMPLEPARK heeft er bewust voor gekozen om geen dikkere onderlagen te gebruiken aangezien er in dit segment andere rubbers op de markt zijn die beter voldoen aan de eisen van aanvallende spelers. Dat gezegd hebbende, de Epos is waarschijnlijk een van de meest interessante rubbers op de markt voor verdedigende spelers en moderne allround spelers in tijden van de plastic bal.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,