Vanaf  39,90

De Tenaxx is een zeer interessant anti-topspin rubber van het Duitse merk PiMPLEPARK. Het doel van de ontwikkeling was om, naast de twee lange noppen Wobbler en Cluster, een anti-topspin te ontwerpen die aanvallende spelers helpt om hun eigen punten voor te bereiden. De Tenaxx is geen zogenaamde Glanti en kan ook niet worden geclassificeerd als een klassiek anti-topspin rubber. Qua speeleigenschappen beweegt het rubber tussen de twee momenteel dominante varianten op de markt.

De bovenlaag van de Tenaxx is glad, maar heeft nog steeds minimale restgrip in vergelijking met de Glantis. Het bijzondere van dit rubber is de combinatie van het gladde oppervlak en de zeer bijzondere en zeer zachte dempingsspons. Het rubber is verkrijgbaar in sponsdiktes van 1,0 mm, 1,5 mm en 2,0 mm. In tegenstelling tot conventionele rubbers geldt voor de Tenaxx: hoe dikker de spons, hoe langzamer het rubber.

Afhankelijk van de gekozen onderlaag resulteert dit ook in verschillende toepassingsgebieden voor het rubber:

2.0 mm-versie voor de speler dicht bij de tafel
In deze uitvoering dempt het rubber het meest en is door de zeer lage snelheid ook uitstekend te combineren met snelle offensieve bladen. De spin omkering is niet zo hoog als bij Glantis maar iets verbeterd in vergelijking met conventionele anti-topspin rubbers. De kracht van de 2.0 mm-versie is duidelijk de extreem hoge mate van controle. De spons absorbeert zelfs de hardste topspins en laat zonder problemen korte blokken toe. Hierdoor kan het ritme van de tegenstander flink verstoord worden en kunnen de eigen aanvallen met de forehand perfect worden voorbereid. Het rubber moet echter heel dicht bij de tafel worden gespeeld, omdat de spons zoveel absorbeert dat verdedigende schoten van halve afstand nauwelijks de helft van de tegenstander bereiken.

1.5mm-versie voor de variabele speler
De medium spons variant is perfect voor de variabele speler. De controle-eigenschappen zijn nog steeds uitstekend, maar de wat hogere snelheid maakt gevaarlijke tegenaanvallen mogelijk naast puur passieve blokken. Je kunt de tegenstander heel goed storen met een zeer variabel plaatsingsspel om zo je eigen aanvallen te lanceren. De spin-omkering is iets hoger dan in de 2.0 mm-versie. Deze variant moet ook vrij dicht bij de tafel worden gespeeld, maar af en toe verdedigende treffers zijn duidelijk beter.

1.0 mm-versie voor de meer verdedigende speler
In de dunste sponsversie verandert de Tenaxx de speeleigenschappen aanzienlijk met een paar slagen. Hoewel het niet gemakkelijk is om met de andere twee varianten in de verdediging te spelen buiten de tafel, is de 1,0 mm-versie ook geweldig voor klassieke verdedigende schoten. Het verbazingwekkende is dat de Tenaxx in deze versie ook een niet onaanzienlijke backspin produceert in de verdediging buiten de tafel. Tegenaanvallen zoals schoten of blokballen kunnen door de laagste snelheid ook aan de tafel worden uitgevoerd.

De Tenaxx is dan ook bedoeld voor spelers die niet primair wachten op kleine fouten van de tegenstander door sterke omkering van de cut (omdat deze hoger is bij Glantis, zoals beschreven), maar eerder op aanvallende spelers die erg forehandgericht zijn en willen om de backhand te gebruiken voor voorbereiding en te profiteren van de speciale speeleigenschappen van deze anti.

In de dunne 1.0mm uitvoering is het rubber uitstekend te combineren met meer defensieve bladen zoals de Filius. In de middelste versie harmonieert de Tenaxx perfect met de Murus. De 2.0 mm-versie heeft zo’n dempende onderlaag dat snelle bladen zoals de Impetus of de Sica moeten worden gebruikt.

Artikelnummer: N/B Categorie├źn: , ,